Briketter Kvalitet

træbriketter online - hvorfor købe sit brænde eller briketter over internettet?Flere og flere har det med at købe de helt billige briketter, når der skal handles brænde, men faktisk kan det ofte bedre betale sig at give lidt ekstra for dine træbriketter. Men hvorfor er kvaliteten på briketterne vigtig og kan man faktisk spare penge ved at købe de dyre? Det vil vi her prøve at se lidt nærmere på, her i denne artikel om brændsel.

Der er stor forskel på briketter

Når man brænder en briket afgiver den en bestemt mængde energi.. størstedelen af denne energi vil du opleve som varme og netop derfor benytter vi i stor stil træ eller briketter som brænde når vi skal varme vores hjem op. Jo bedre træsorter og færre affaldsstoffer som lim, pap, sand osv. der er i dine træbriketter jo mere energi afgiver briketten. Derfor er det ikke lige helt lige gyldigt om søger efter briketter tilbud, eller kvalitets træbriketter. En anden ting der spiller ind er vandindholdet. Dog ikke lige så meget som når vi taler om almindeligt brænde, men dette skal dog gerne være så lavt som muligt, da en del af den energi der frigives ved afbrænding bliver brugt på at få vandet til at fordampe og dermed ikke bliver omsat til varme. Husk på at pris og kvalitet ikke altid høre sammen og ofte kan du finde nogle gode tilbud på kvalitets briketter på forskellige online butikker som f.eks. brikettertilbud.dk, kvalibraende.dk eller bilka.dk.
Køber du træbriketter med i lav kvalitet indholder disse ofte de billige træsorter der ikke afgiver samme mængde energi som f.eks. eg og bøg, men der er også set flere eksempler på at disse briketter indeholder sand, pap, lim og andre materialer som ikke gavner men blot er der som fyld eller for bedre at holde sammen på savsmuldet. Det kan også være at savsmuldet er fra frisk træ og dermed har et noget højere vandindhold, da ikke tørret træ jo ofte er billigere end tørret træ.
Hvorfor købe de billige briketter frem for dem i høj kvalitet?Forskellen på den mængde varme man får ud af en kvalitets briket sammenlignet med dem i lav kvalitet kan svinge med op til 50%. Det betyder at man faktisk skal benytte dobbelt så mange træbriketter, for at opnå samme varme som ved brug af kvalitets briketter. Ser vi på prisen er forskellen på de bedste og de billigste omkring 25% (hvis vi vel og mærke holder os inden for samme type af briketter), så køber du de dyre skal du kun bruge halv så mange som du evt. skulle bruge af de billige og dermed er der også en økonomisk fordel ved at købe kvalitets træ til brænde frem for discount. Det samme gælder for meget almindeligt træ også og for træpiller, som du kan se her på siden om træbriketter og træpiller. En anden ting som du også bør tænke over er at hvis du skal bruge 50% flere briketter er det også en del mere arbejde med rengøring i pejs eller fyr, ikke nok med at du skal bruge flere briketter på at varme på med de billige, de efterlader som regel også flere affalds produkter og aske i din ovn eller dit fyr.

Ikke altid nødvendigt med det bedste

Skal du blot bruge dit brænde til at skabe lidt hygge, på en kølig efterårs aften, og er varmen ikke en vigtig faktor, så er det bare at købe det billigste du kan finde. I dette tilfælde vil du jo få næsten lige så meget ud af det, som det dyre brænde, og så er det jo ingen grund til at betale ekstra for sit brændsel, og du kan lige så godt købe dine briketter på tilbud eller bruge billigt birk eller løv.