Container sikring – Hegn og kameraovervågning

Brugen af mobil hegn til sikring af sin containerHar man en container som skal sikres bedst muligt, så er der en hel del forskellige muligheder. Alt lige fra opsætning af hegn omkring den til kameraovervågning af området omkring. Men kan det betale sig, og virker disse typer af sikring til en container? Det prøver vi her lige at få en bedre ide om. Men inden man går i gang med at sikre sine containere, skal det selvfølgelig give mening. Det vil f.eks. ikke været et praktisk formål med at opsætte videoovervågning omkring en container der indeholder dit havebord og et par gamle cykler. Derimod har man en dyr special container som en messestand, kan det jo være en god løsning, da en sådan kan være svær at sikre godt nok på andre måder. Lad os hoppe ud i det, og se på nogle af de forskellige muligheder for container sikring, som der findes på det danske marked.

Relateret artikel: Hvorfor bruge en special container løsning

Opsætning af hegn omkring en container

Typisk vil en af de bedste måder at sikre sin container på være at opsætte et hegn omkring den. Eller omkring hele området hvis det er tale om flere. Der er jo ikke uden grund at containerområder på havne og lignende steder er indhegnet. Bruger man et simpelt mobil hegn, vil det være rigtigt nemt og billigt at sætte op. Det gør at man ikke umiddelbart kan komme hen til containeren, uden at skulle igennem eller over hegnet. Det gør også at det kan være svært at komme væk med værdierne i den, eller hvis det er tale om en special container, selve containeren.
Desværre er et mobil hegn (eller byggepladshegn som det også kaldes), ikke den mest sikre type af hegn. Det er nemt at vælte, klippe hul i, eller klatre over. Dog er det en langt bedre sikring end slet ikke noget hegn.
Vil man have et hegn der giver noget mere sikkerhed, så kunne det være et rørhegn, trådhegn eller er panelhegn, som man ofte finder på flyvepladser, og industriområder. Prisen på sikringen stiger dog også kraftigt, jo mere sikkert et hegn man vælger.

Relateret artikel: Er et mobilhegn den rigtige type af hegn til sikring?

Container låse – en billig løsning

Den mest effektive og billigste type af sikring, er en simpel container lås. Selv en billig 100 kroners hængelås er bedre end slet ingen lås. Det kan godt være at det blot kræver en kraftig saks eller vinkelsliber at få den fjernet, men det vil alligevel forhindre de fleste impuls tyverier. En lidt kraftigere lås som eksempelvis et Flexlock låsebeslag til omkring 1.500 kroner øger sikkerheden en hel del. Men selv en sådan lås vil tyven med lidt snilde, tid og det rette udstyr kunne bryde igennem. Så er det tale om større værdier i containeren, så er næste skridt en indvendig Birepo lås. Her vil man ikke kunne skære eller umiddelbart klippe den op. I mange tilfælde vil det endda ofte være nemmere at komme igennem væggen på containeren fremfor at omgås låsen. Men en ting er sikkert, gode container låse er noget som hører til på de fleste containere.

Relateret artikel: Sådan sikre du din container med videoovervågning

Kameraovervågning af containeren

Som vi alle ved, så har kamera overvågning en stor forbyggende effekt på indbrud. Statistikken viser at huse som har kameraovervågning generelt har 30% færre indbrudsforsøg. Derudover er opklarings statistikken også langt højrer. Kombinere man dette med en god container lås og et mobil hegn, så har man faktisk en rigtig høj sikkerhed, som langt de fleste tyve vil gå langt uden om.
Hvis man overvejer video overvågning af det område containeren står på, så er det vigtigt med en model der virker både dag og nat. En model som filmer i HD kvalitet, for at få så mange detaljer af tyven med. Sørg også få at få et overvågnings system, som gemmer alle optagelser ekstern. Dermed kan tyven ikke blot få adgang til kameraet og fjerne optagelserne.
Er det tale om sikkerhed på højeste niveau, så drop de trådlåse overvågningskamera, da disse signaler kan blokkeres med det rette udstyr (eksempelvis en 1000 kroners WiFi jammer). Men til langt de fleste almindelige overvågnings systemer med kamera, vil de trådløse ofte være det bedste og nemmeste valg. En anden fordel ved disse nye trådløse kameraer, er at man ofte vil være i stand til at sidde hjemme i sin sofa, og overvåge stedet via sin mobil eller tablet. Så har man mulighed for altid lige at sikre sig at sine ting i containeren er sikker.

Sikring af container - med lås, alarm og kameraovervågning. Husk også et mobil hegn

Udover kameraovervågning, container låse, hegne kan man selvfølgelig også vælge at opsætte alarmer, projektøre med bevægelses sensorer osv. Disse er også forholdsvis billige løsning, men virker jo kun hvis tyven skulle få adgang til containeren. I langt de fleste tilfælde vil et brugt mobilhegn og en god billig Flexlock containerlås være en fin løsning. Men bruger man containeren til opbevaring af folks værdier eller andre værdifulde ting, så slipper man ikke uden om en god lås og videoovervågning.