Kan en special container erstatte den rigtige løsning?

Vi har par gange tidligere set lidt på de forskellige muligheder som findes med en special container. F.eks. her på vores indlæg om mobilkøkken. Men udover et mobilkøkken, så findes der faktisk et væld af specielle løsninger når vi taler containere. Alt lige fra steder hvor man kan bo, som f.eks. en skurvogn til små arbejdspladser, som eksempelvis et mobil savværk. Disse løsninger fremstilles både af professionelle firmaer som f.eks. DC Supply A/S i Nørresundby men også mange gør det selv typer er utrolig kreative når det kommer til modificering og ombygning af containere. Lad os prøve at tage et kig på nogle af de mange forskellige og kreative løsninger som efterhånden er lavet.

Sådan kan en bolig lavet af flere special containere også se ud.

Midlertidig beboelses

Mange står på et eller andet tidspunkt og mangler et sted at bo i en kort periode. Det kan være i forbindelse med en flytning, en bolig renovering eller arbejdes projekt væk hjemmefra.
Her vil det faktisk være ret nemt at ombygge en klassisk 20 fods container til en midlertidig bolig. Der skal blot installeres et vindue eller 2, samt en dør, og så er den klar til at blive indrettet. Har man brug for lidt mere plads, kan man vælge 40 fods modellen, eller sætte 2 eller flere containere sammen og fjerne de indvendige vægge (eller flytte dem rundt efter behov). F.eks. som skurvogn til en byggeplads, kan en løsning som denne være meget brugbar.

Mobil Køkken

Et eksempel på et mobil køkken indbygget i en standard containerSom vi så tidligere i vores indlæg om det mobile køkken, så kan en container faktisk også ombygges til et fuld ud brugbart køkken. Dette er ikke en nem og hurtig gør det selv løsning, da det kræver en hel del modificeringer, men er man fiks på fingrene er det da bestemt muligt. Selve ombygningen er ikke så kompliceret, da der skal laves en indgang og evt. et vindue. Men der skal også sørges for ting som udluftning, indlægges vand, gas og strøm. Derefter skal komfur, ovn, evt. køleskab osv. installeres i containeren. Så en ret kompliceret og ikke helt billig process at lave et mobil køkken. Fordelen er så også at man ikke er afhæng af en lokation, men det står en frit at flytte sit nye køkken rundt efter behov. Kan f.eks. være en mulighed i forbindelse med et madlavnings firma, som på den måde har mulighed for at lave maden frisk, direkte der hvor kunden har brug for det.

Et eksempel på brugen af et mobil køkken, var da vores kontor skulle ombygges og vi dermed ikke havde adgang til kantinen. Her blev løsningen et mobilkøkken, sammen med en pavillon. På den måde kunne vi stadig lave maden lokalt, og havde samtidigt et sted at spise den. Det er faktisk et ret så stort hit på arbejdspladsen, især fordi folk havde set frem til blot at spise madpakker de næste par måneder. Det var et køkken vi havde lejet hos containerudlejning firmaet DC Supply A/S, og der fungerede bare perfekt. Så bestemt en type special container som klart kan anbefales.

Udstilling i en Pavillon

Ofte har man brug for et sted at vise sine varer frem. Det kan f.eks. være man sælger motorcykler og gerne vil vise nogle af de nyeste modeller frem, steder hvor der kommer masser af folk. Du kan ikke blot stille den op midt på gaden. Det giver ikke nok opmærksomhed, og beskytter den ikke ret godt mod vind og vejr eller tyveri. Her kunne man bruge en special container som en pavillon. En løsning hvor man udskifter den ene front med et glasparti. På måde får du et mobilt udstillings rum, som både er kreativt men også utroligt effektivt. For mange en unik og praktisk løsning på et ellers svært problem. Faktisk er en pavillon container, en af de løsninger som har flest forskellige anvendelses muligheder.

Men kan en sådan special container erstatte den rigtige løsning? I nogle tilfælde man, men husk på at mange af disse containere, er lavet som en midlertidig løsning til at håndterer et kortsigtet problem. Et mobil køkken vil aldrig være helt så nemt at bruge som et permanent, en skurvogn vil aldrig kunne erstatte et soveværelse osv. Men som noget der blot skal bruges for en kort periode, er det en billig og effektiv løsning. Nogle modeller som f.eks. en mobil salgsbod eller udstillings pavillon, vi fint kunne bruges permanent, hvis man har behov for at kunne flytte den rundt nu og da.