Køkkencontainer – Sådan starter du forretning med et mobilkøkken

Det er flere af os som går og overveje at åbne en mindre restaurant, grillbar, burger bod eller lignende. Dog er det ofte dyrt at komme i gang med dette. Du skal finde lokale, underskrive leje kontrakter, lave en langsigtet forretningsplan og mange andre ting. Dette gør at man afholder sig fra at kaste sig ud i det. Der er ofte alt for mange ting som kan gå galt, i forhold til hvor meget arbejde og penge der skal ligges i opgaven. Hvad jeg kunne fortælle det er en meget nemmere måde at prøve det af på? Svaret er et mobilkøkken eller køkkencontainer som de også kaldes. Lad os kigge lidt på hvad det er for en størrelse.

Læs mere: Hvad er et mobil køkken?

Hvad er et mobilkøkken

Kort fortalt så er et mobilkøkken et transportabelt køkken, som kan placeres hvor der er behov for et. Oftest så er det i form af en ombygget 20 fods container, som er blevet modificeret til at fungere som et moderne storkøkken. De fås i forskellige typer, alt fra de mere professionelle som nemt kan lave mad op til 400 gæster, til de noget mindre hjemmebyggede løsninger, som f.eks. kunne fungere som en salgsbod eller burgerbar. Det er muligt selv at lave en sådan løsning, men det kræver ofte lidt øvelse eller en dygtig gør det selv mand. Derfor vælger de fleste at købe et brugt mobil køkken, eller at leje et fra firmaer som f.eks. DC Supply A/S. Går man og overvejer at prøve ideen af, så kunne det måske være en god ide at prøve at leje en et stykke tid først. På den måde har man mulighed for lige at prøve konceptet af.

Et eksempel på hvordan et mobilt mobilkøkken kunne se ud i brug

Fordele ved en køkkencontainer

Fordelen ved netop at bruge en special container, frem for mange andre løsninger er at den er meget nem at transportere, da den jo har samme mål som man normalt bruger til en transport container. Derfor vil det ikke være noget problem at få dem flyttet rundt efter behov. Netop det at denne specialcontainer er mobil, er den helt store fordel ved en sådan løsning. Finder man f.eks. et godt sted i midtbyen hvor man leje en mindre plads til få penge, kan man blot flyttet sin container her hen (kræver dog ofte en speciel tilladelse). Du slipper derfor for at skulle leje/købe en forretning, sætte den i stand så den passer til dine behov og dermed hænge på en længere leje periode. En tom plads kan ofte lejes i en kort periode, f.eks. 2 uger eller 2 måneder. På den måde kan man forholdsvis billigt prøve konceptet af og se om det overhoved er noget man har lyst til, eller om det kan betale sig økonomisk.

Læs mere: Brug af mobilkøkkener til events

Ønsker du for eksempel at starte en restaurant, kunne en mindre mobil restaurant i form af et containerkøkken være en hurtig måde at få startet sin forretning op på. Det vil selvfølgelig ikke være helt det samme som en rigtig restaurant, og med stor sandsynlig heller ikke de samme folk der kommer og spiser der. Men det giver alligevel en mulighed for at prøve tingene af, selv om det overhoved er noget man kan klare og mere vigtigt – om det er noget man har lyst til i længden.

Lyder dette spændende, så var det måske en ide at prøve at leje et mobilkøkken i en periode og se om det kunne være starten til din nye virksomhed.