SEO – en vigtig del af din online marketing

Hvorfor benytte sig af søgemaskineoptimering? Eksempel SEO Aalborg fra Acceleration Online ApSSeo står for search engine optimization, og er en række teknikker der går ud på at optimere din hjemmeside, så du bliver mere synlig på søgemaskinerne. Det kan være generelt, hvor man arbejder på at bliver synlig på en lang række mindre søgeord, eller målrettet et eller flere bestemte søgeord. SEO opdeles groft sagt i to kategorier, onpage SEO og ekstern SEO. Onpage delen, eller onsite som det også nogle gange kaldes, består af de teknisk SEO og det indhold du har på hjemmesiden. Det kan f.eks. være at benytte de rigtige side titler, billede beskrivelser, optimeringer af load tider og kvaliteten af det indhold man har på en specifik side. Den ekstern del er de links som er til din hjemmeside, her arbejder man på at oprette kvalitets link til din hjemmeside, fra andre relevante sider, også kaldet linkbuilding. Har man f.eks. et marketing firma og tilbyder Søgemaskineoptimering kunne man f.eks. gå målrettet efter søgeord som SEO københavn, SEO aalborg, søgemaskineoptimering Nordjylland osv. Søger en kunde så evt. efter SEO Aalborg eller København, så er den en god chance for at man kommer frem blandt de første fem resultater der vises. Dermed har man opnået en større synlighed på søgemaskinerne.

Hvorfor SEO er vigtig

Alle vi gerne have flere relevante besøgende på deres hjemmeside. Der er flere forskellige måder at få fat i de besøgende på, f.eks. ved at benytte sig af PPC kampagner som f.eks. Google Adwords eller Facebook annoncering. Du kan også køre nogle radio sports eller få vist dine produkter på en shopping portal, alt sammen noget som koster masser af penge. Du kan også vælge at at fokusere på SEO og dermed opnå gode placeringer på de organiske søgninger. Her betaler du ikke ektra hvad enten 2 eller 2000 klikker sig ind på din hjemmeside. En anden vigtig ting her, er at der stadig er mange som slet ikke klikker på de betalt annoncering, men udelukkende på de organiske resultater. Dette gør at langt de fleste virksomheder kan have gavn af søgemaskineoptimering. Hvis vi tager udgangspunkt i eksemplet fra før, og har marketingsfirmaet optimeret sin hjemmeside, så de ligger nummer et på søgesætningen online marketing aalborg, så er der en rigtig god chance for at en stor del af dem som søger på dette, også klikker sig ind på deres hjemmeside, og kan de lide det som de ser der, så er der chance for at de ender med at blive en kunde.
Har man slet ikke optimeret sin hjemmeside overhoved til søgemaskinerne, så risikere man at gå glip af en hel masse trafik og dermed også salg.

Pas på med SEO

De fleste både større og mindre virksomheder, bliver overrendt med forskellige SEO tilbud, og vi ser stadig masser af eksempler på at mange vælger at sige ja til et billigt tilbud. Kvalitets SEO er dyrt, så hvis nogle kommer og tilbyder at du kan komme til at ligge nummer 1 på et bestemt søgeord for 1-3.000 kroner, så bør man være lidt forsigtig. Det er meget muligt at du efter 2 måneder, så ligger nummer 1, men chancen for at du også gør det 2 måneder senere er lille. Google, og andre søgemaskiner, har efterhånden opsat så mange forskellige krav til hvad slags link er en god link, at i mange tilfælde kan en forkert SEO strategi lige frem skade din hjemmeside. Får man en masse links af lav kvalitet, så kan det i starte give et godt resultat, men det går ikke lang tid inden søgemaskinerne, opdager at kvaliteten bestemt ikke er i orden, og så kommer straffen.
Her i 2014 og 2015 har vi set flere og flere eksempler på, at selv større virksomheder, har midstet en stor del af deres trafik fra søgemaskinerne eller enda helt er blevet fjernet fra søgemaskinerne, på grund af dårlige SEO. Sørg derfor altid for at udelukke benytte et SEO firma som i har fuld tillid til og som ikke er bange for at dokumenterer deres arbejde.

Hvad koster søgemaskineoptimering?

Prisen for SEO er meget varierende. Det afhænger f.eks. af hvor stor konkurrence der er på et bestemt søgeord. Vil man op og ligge i top 5 på et søgeord som rejser, så kræver det en hel del mere arbejde, end hvis man blot vil op og ligge til på tilbudsrejser fra Aalborg. Det er ikke unormalt at man betaler mellem 3-8.000 kroner om måneden for et søgeord. Det lyder måske af meget, men tager man udgangspunkt i et søgeord som f.eks. kostumer, så er der omkring 28.000 eksakte søgninger på dette ord, hver måned. Ligger man nummer 1 på dette søgeord, så er det i gennemsnit omkring 43% af dem som søger på det, som klikker sig ind på den første placering. Dette er omkring 12000 ekstra besøgende hver måned. Med en konverterings frekvens på blot 2, er det omkring 240 ekstra salg per måned. Så selvom prisen måske lyder høj, så kan det i mange tilfælde godt betale sig at bruge de penge på søgemaskineoptimering.