Smykker – Til mænd eller kvinder?

Her tidligere på dagen havde vi en større diskussion på kontoret om smykker. Kort fortalt gik diskussionen ud på om det kun var kvinder der gik med smykker eller om mænd også kunne tillade sig det her i Danmark. Og i så fald, gælder det både halskæder, armbånd, øreringe og ringe? Som i nok kan regne ud, så var der meget stor uenighed om det. De fleste mente at det bestemt ikke var noget galt i at en mand gik med en halsklæde eller en vielses ring, men når vi gik ud over dette så begyndte folks meninger at blive temmelig forskellige.
En simpel ting som et par øreringe, det var nok det smykke der var størst uenighed om. Generelt mente de fleste af os ikke at man som mand kunne gå med øreringe, det var jo noget til kvinder. Dog var der et par stykker som mente det var i orden, hvis det kun var i det ene øre og ikke begge. Armbånd gik lige an, hvis det var tale om et simpelt læderarmbånd eller et stof armbånd, ikke noget i sølv, guld og den slags.

Vi har en medarbejder på kontoret der hedder Peter. Han var i ført 4 fingerringe, en halskæder, 1 ørering, et guld armbånd og et guld ur. Så hans holding til dette emne var jo ret tydelig.. De fleste af kvinderne mente også sagtens at mænd kunne bruge smykker, hvor en stor del af især de lidt ældre men, bestemt ikke syntes det var i orden.
Det endte med at vi faktisk var nød til at lave en afstemning for ikke at blive alt for uenige, især Peter var ved at blive godt gal til sidst.. det var ret underholdende.

Resultatet af afstemmenning var følgende.

Kan mænd bruge ringe?
Kvinderne – 90 ja
Mændene – 80 ja

Kan mænd bruge halskæder
Kvinderne – 90 ja
Mændene – 60 ja

Kan mænd bruge armånd
Kvinderne – 70 ja
Mændene – 40 ja

Kan mænd bruge øreringe
Kvinderne – 70 ja
Mændene – 30 ja

Kan mænd bruge andre smykker
Kvinderne – 60 ja
Mændene – 20 ja

Som i kan se, så er der ret stor forskel på hvad mænd og kvinder mener om brugen af smykker. Det ville ikke give den store mening at spørger om hvilke smykker kvinder kunne bruge, da svaret her ville være 90-100 i alle kategorierne.

Men hvad mener i? Tag del i afstemningen her og hjælp til med at få afgjort dette spørgsmål en gang for alle.

Kan mænd bruge ringe?