Trådløs videoovervågning – hjælper det?

Flere og flere benytter efterhånden sig af trådløs videoovervågning, men hjælper det eller er det blot spild af penge? Det ser vi lidt nærmere på i denne her artikel sammen med andre emner som er relateret til overvågning og alarmer. Artiklen henvender sig både til erhverv og til privat. Mange af disse systemer benytter software der er baseret på PHP eller PERL.

Hvad er Trådløs videoovervågning

Mange forbinder af en eller anden grund trådløs videoovervågning med et kamera helt uden ledninger. Dette er desværre ikke helt korrekt da langt de fleste overvågnings systemer stadig kræver et par kabler for at kunne fungerer korrekt. Vi arbejder os stille og rolig frem mod disse typer af overvågningskameraer, men endnu er kvaliteten og sikkerheden slet ikke god nok til at gøre den værd at investerer i.
Trådløs overvågning betyder kort og godt at du kan overvåge dit hjem eller din butik ude fra, f.eks. ved at sidde med din smartphone eller Apple Ipad og følge med i hvad der sker i hjemmet eller butikken. Det kan f.eks. være ekstremt brugbart hvis du bor i nærheden af din butik, har haft en del problemer med indbrud eller tyveri og gerne vil kunne følge lidt med i hvad der sker. Så installere du blot et eller anden form for trådløs kamerasystem og sidder og ro og mag hjemme og følger med i hvad der sker.
Evt. kan det være en god ide at kombinere overvågnings systemet med en alarm, samt et hegn. Indhegning af områder har en rigtig stor og positiv effekt på at minimere antallet af indbrud. Men er desværre også ofte en dyr løsning, med mindre man kan nøjes med et billigt mobil hegn.

Relateret artikel: Container låse og hegn

alarmsystem til trådløs video overvågning

Billig videoovervågning

Overvejer man at få installeret et alarm eller kameraovervågnings system, så kan kan man enten vælge at købe et dyrt system i høj kvalitet eller et helt billig videoovervågning på hobbybasis. Ulempen ved et billig system, er at kvaliteten på billedet ikke altid er god nok til at man kan genkende en evt. tyv, man risikere mere nede tid, hvor systemet evt. fejler på et kritisk tidspunkt eller at det giver et meget dårligt billede i bestemte belysninger. Et billig video overvågning system kan være en rigtig god måde at starte op på og få en ide om hvordan tingene virker, og om det er noget der evt. kunne være brugbart for dig. Senere kan man så opgraderer til et mere professionelt overvågningssystem. F.eks. var der i forrige uge en butik, der sælger kostumer og udklædning, der fik installeret overvågning. 2 dage senere var der indbrud, men da de opdagede kameraet, stak de af uden at stjæle noget. F.eks. i forbindelse med overvågning af en container eller lignende.

Relaterede artikel: Sådan sikres en container med hegn og overvågning

Videoovervågning skilt

Nogle tror fejlagtigt at det kan være nok at sætte et lille skilt op der indikere at dette hjem eller butik er overvåget. Det hjalp måske lidt for 15 år siden, men nu om dage kender langt de fleste tyve til den slags skilte og ved at de er falske. De fleste eksperter anbefaler at man holder sig fra den slags og i steder køber en god alarm eller et begynder sæt til kameraovervågning. Dette gælder for både erhverv og privat, hvad enten det er til din butik, kontor eller bolig.

Videoovervågning privat

Mange privat personer tror ikke at videoovervågning er noget for dem, men statistikkerne viser faktisk, at mange boligejere med video overvågning har langt færre indbrud end de huse som ikke har disse systemer. Hvor en simpelt alarm hjælper en del, hjælper kameraovervågning ofte dobbelt så meget. Så selvom om du er en privat person og har nogle værdigenstande du ønsker at sikre, eller blot mindske risikoen for indbrud i hjemmet, så bør du bestemt overveje at få sat et par videokamera op, eller anden form for alarmsystem.

Alarm med videoovervågning

Vi får ofte spørgsmålet – skal jeg købe en alarm eller et videoovervågningsystem? Mit svar er her – Hvorfor ikke købe et system der indeholde begge dele? Du kan nu om dage få nogle rigtig smarte systemer der indeholder både dørlås, alarm, og videokamera alt sammen i en simpelt pakke. Både en dyr løsning til professionelle og en billig løsning til private.

Relaterede artikel: overvågning af det mobile køkken

Kameraovervågning eller alarmsystem

De fleste statistikker viser at hvis man køber et alarmsystem, så reducerer man chancen for indbrud med op til 40% Køber man i stedet et system til kameraovervågning reduceres chancen yderligere med 20%. Du betaler så også det ekstra for et kameraovervågningssystem, men ligger du inde med en masse værdigenstande eller varer i din butik, kan de ekstra penge et par videokameraer koster, jo være givet rigtigt godt ud. Ellers evt. overvej en alarm med videoovervågning, så er du dækket helt ind. Så er spørgsmålet blot om det skal være et trådløs system eller ej. Sammen med et hegn er disse to systemer, en rigtig effektiv måde at sikre sine værdier på.

Hvor mange kamera skal man bruge?

Er det nok med 1 kamera eller skal man bruge 10 for at være dækket godt nok ind? Det afhænger helt af hvad du ønsker at sikre og hvor stort et område der skal sikres. For de fleste bolig ejere vil det være nok med 2-4 kamera, mens en middelstor købmandsbutik vil skulle bruge 10-12 kamara for at være dækket godt nok ind.

Kvalitet eller billig system?

Skal man køb et billig system eller et dyrt professionelt? Jeg vil sige at hvis du frygter indbrud, har en masse kostbare ting liggende, eller skal sikre din virksomhed, så gå efter et professionelt overvågningssystem. Ønsker du blot at prøve kræfter med denne teknologi og teste tingene lidt af, mens du samtidig får en lidt større sikkerhed, så kan man med fordel købe det billig videoovervågning system til at starte ud med. Vi ser jo ofte at man starter ud i det små, men en lille og simpel løsning. Finder ud af hvordan tingene hører sammen, og langsomt opgradere til mere og mere avancerede løsninger.

Køb online eller lokalt

Skal man købe sit sikkerhedssystem online eller hos den lokale forhandler? Er du blot ude efter et billig kameraovervågning system til at prøve kræfter med, så kan du lige så godt købe det online og spare lidt penge. Er det derimod tale om et større system til professionelt brug, bør man benytte sig af en rigtig forhandler som også kan hjælpe med opsætning af videoovervågningsystemet.

Men for at svare på det oprindelig spørgsmål – så hjælper det næsten altid med at trådløs videoovervågning system, både til privat og erhverv, hvad enten det er tale om et professionelt system eller at af de billig. Forskellen er blot hvor meget de hjælper.

Kilde:
JKnetwork.dk