Tyroler kostume

Tyroler Fest hos Kostume OutletOktober nærmer sig med hastige skridt og snart er det atter tid til den store begivenhed vi kender som oktoberfest med dertilhørende kostume og masser af øl og god mad. Det er en folkefest der stammer tilbage fra Müncheni tyskland og spredte sig så efterfølgende til adskellige andre tyske byer og over de seneste år til flere andre lande. Nu om dage er der nærmest ingen byer i Danmark med blot en lille smule respekt for sig selv som ikke holder en eller anden form for oktoberfest i løbet af efteråret, ja selv i flere af de helt små landsbyer med under 500 husstande finder vi disse feste.

Det gælder for både mænd og kvinder om at finde de perfekte Tyroler Kostumer, en udklædning som passer ind i mængden og tydeligt viser at du har valgt at deltage i denne her fest. For kvinderne består denne udklædning typisk af en rød og hvid kjole med hvide strømper og træsko, det kan være med eller uden hat og kjolen må gerne være en smule nedringet. For mændene består deres kostume som regel af en grøn eller grå alpehue, læderhosen og knæstrømper som er det mest almindelige oktoberfest kostume.

Oktoberfest er en af verdens største feste og den afholdes hvert år i München, Tyskland. Det er en festival der strækker sig over hele 16 dage og løber fra slutningen af ​​september til den første weekend i oktober med mere end 6 millioner mennesker fra hele verden der har valg at deltage i denne begivenhed hvert år.
Oktoberfesten er en vigtig del af bayersk kultur, og er blevet afholdt siden 1810. Flere andre byer over hele verden holder også Oktoberfest med stor inspiration i den oprindelige München begivenhed.

Oktoberfesten i München fandt oprindelig sted i de 16 dage til og inklusive den første søndag i oktober. I 1994 blev tidsplanen dog ændret som reaktion på den tyske genforening, så hvis den første søndag i oktober falder på 1. eller 2 vil festivalen vare indtil den 3. oktober. Derfor er festivalen nu 17 dage de gange hvor den første søndag er 2. okt og 18 dage de gange den starter den 1. oktober som første gang var tilbage i 2010. Festivalen varede indtil den første mandag i oktober, for at markere årsdagen for begivenheden.

For de fleste handler det mest om at finde det perfekte tyroler kostume og med sin smarte udklædning vise at man har valgt at gå helt ind når det kommer til oktoberfest. Under selve festen drikkes der større mængder øl og spise masser af tysk mad som f.eks. pølser og sauerkraut. Musikken er oftest tysk inspirert slagere og horn musik. En tyroler fest er for folk i alle aldre lige fra de unge der lige er fyldt 18 til folk langt oppe i 60erne og alle morer sig som regel lige meget i denne folkelige fest

Har du endnu ikke selv prøvet at deltage i en tyroler fest så kan jeg bestemt anbefale at du anskaffer dig et Tyroler Kostume og finder den by nærmest dig hvor de afholder festen, tager et par venner med og få en rigtig sjov og hyggelig aften. Har du prøvet det en gang eller 2 før og ved hvor sjovt det er kan det helt sikkert også anbefales at tage ned til selve München og prøve den rigtige oktoberfest, du vil blive overrasket over hvor stor den er og hvor meget folk har gjort ud af deres tyroler kostumer og udklædning til denne ekstraordinære begivenhed som man ofte vil huske tilbage på resten af liven. Giv det en chancen hvad enten det er tale om den helt store fest i München eller blot den lille lokale. Kostumerne til denne begivenhed kan købes i flere lokale butikker som f.eks. billig billy, kostumeoutlet eller i special butiker inden for tyroler udklædning hvis det skal være så orginalt som muligt.

Kilde:
kostumeoutlet.dk
http://kostumeoutlet.dk/hoejtider/tyroler-oktoberfest